Churro arba tiesiog Čiūros

Jeigu kada nors buvote Ispanijoje, tuomet varginti pirštų ir daug rašyti apie jį neverta.

Tai tradicinis Ispanijos keptos spurgų tešlos desertas, yprastai patiekiamas apibarstytas cinamonu ir cukraus pudra – ispanai dažnai jį valgo pusryčiams.

Yra dvi pagrindinės istorijos, iš kur atsirado šis nuostabus užkandis. Pirmoji, kad portugalai atvežė čiūros iš Kinijos į Europą, greitai iš Portugalijos persikėlė per sieną į Ispaniją, kur buvo šiek tiek modifikuoti – tapo žvaigždutės formos.

Antroji – čiūros buvo gaminami piemenų kalnuose, kur jie praleisdavo didžiąją dalį savo laiko.

Paprastas gaminti ir sotus užkandis, kurį galima gardinti gausybe priedų.

Nuo šiol  ir Spote!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *